Barnesenger på nett

Butikker er fulle av både moderne og tradisjonelle barnesenger. Valg av farge, mønster og stoff de er laget av, skal sikkert ta mye tid. Det viktigste ved valget bør imidlertid være barnets sikkerhet. Vær også oppmerksom på funksjonaliteten til møbelet.

Sørg for sunn og trygg søvn for barnet ditt

For det første ikke la deg friste av et fantasifullt utseende, men sørg for at sengen er trygg for barnet ditt. Barnemøbler skal være stabile, holdbare og produsert av trygge materialer.

Sjekk om produsenten har relevante sertifikater. De skal bekrefte kvaliteten på produserte møbler og at de er laget av trygge materialer. Det samme gjelder også madrassen og annet tilbehør til barnerommet.

Forsikr deg om at barnesengen har avrundede kanter. Barn leker i og rundt sengen. De tilbringer tiden aktivt, og det skjer at de snubler eller opplever noe annet som er farlig. Vi kan ikke alltid unngå sike hendelser, det er derfor barnemøbler skal ha avrundede kanter. Takket være dem skal småbarn ikke skade seg selv.

Hvis barnet vrir seg og snur under søvn, bør barnesengen ha et rekkverk. I tillegg er det verdt å sette en beskytter på det. En barneseng med slik sikring skal beskytte barnet mot å falle under søvn og blir samtidig en ekstra pynt. Når barnet ditt blir eldre, kan du fjerne rekkverket.

Hvordan velger man størrelsen når barnet fortsatt vokser?

Ta barnet med deg til butikken for å se hvilken seng som blir best. Husk at det er ditt barn som skal føle komfort.

Det er viktig at ungen legger seg og sjekket om det blir nok plass med armene utstrakt på madrassen. Test senger også i bredden slik at eventuelle rekkverk ikke begrenser det sovende barnets frihet.

Det er bra å velge en større seng. Den voksende skatten skal da ikke tvinge deg til å gjøre et nytt kjøp på kort tid.

Madrass

Madrassen kan du kjøpe separat eller velge en barneseng på nett med madrassen inkludert. Det siste alternativet er bedre hvis du vil være sikker på at den skal passe til barnesengen.

Velg riktig materiale som madrassen er fylt med. Den skal «puste» slik at den ikke samler fuktighet. Den skal også være tilstrekkelig hard. Riktig støtte for en liten kropp er nøkkelen ved valg av en madrass.

Fra vår forrige artikkel lærer du hvilken madrass du skal velge for barn.

Sengetype

Utvalget av modeller og farger er virkelig stort. Fra tradisjonelle tre- og hvite barnesenger til møbler med utsøkte former, med karakterer fra eventyr eller til og med i form av en bil.

Jentesengen kan være lys og ha favorittmønstre på, for eksempel stjerner, blomster og eventyrprinsesser. Guttens seng assosieres mer med racerbiler eller dyr fra dyrehage. Du kan også satse på universell design, den skal fungere godt når barnet blir eldre.

Vær oppmerksom på sengens funksjonalitet. Bortsett fra en plass til å sove kan den også ha tilleggsfunksjoner. En seng med en skuff er et bra sted å oppbevare sengetøy på.

Vurder dine forventninger og ditt barns preferanser ved valget, slik at alle blir fornøyde med den kjøpte sengen.

Gi deg selv litt tid for å tenke over og vurdere beslutningen.

Ikke kjøp barneseng på stående fot, den kan senere vise seg å bli feil. Det viktigste er at barnets seng er trygg og komfortabel.